tiistai 17. helmikuuta 2015

Ensimmäisen työviikon jälkeistä vapaa-ajanviettoa

Tuntuu kyllä, että olisin ollut täällä jo pidemmän aikaa. Tarkoitan sitä hyvällä tavalla: alkujännitus on poissa, ja olen alkanut hieman tottua tähän vieraassa maassa elelemiseen ja työskentelyyn. Työharjoittelupäivät täällä kylläkin ovat pitkiä, ja työmatkoihinkin menee melkein tunti suuntaansa, joten vapaa-aikaa ei viikolla juuri jää. Illat suurimmaksi osaksi menevätkin iltapalaa kokkaillessa, läheisten kanssa kommunikoidessa, rentoutuessa ja valmistautuessa seuraavaan päivään.

Huolimatta siitä, että ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen veto olikin aika lopussa, päätin viikonloppuna käydä edes vähän tutustumassa paikkoihin. Perjantai-iltana suuntasin Potsdamer Platzille, josta tein kävelylenkin Brandenburger Torille. Kylmää tuulta pakenin lopulta lähijunaan ja muutamalla vaihdolla tein pienen kierroksen Itä-Berliinissä.

Lauantaiaamuna heräsin aikaisin ja lähdin, ihanasta auringonpaisteesta nauttien, työkaverini suosittelemille markkinoille Winterfeldtplatzille. Markkinoilla oli myynnissä paljon eilaisia ruokia, käsitöitä ja kukkia. Kiersin ihmisvilinässä tutkimassa ensin kaikkien kojujen tarjonnan, minkä jälkeen sorruin kauniinvärisiin tulppaaneihin, luomuleipään ja herkulliseen juustoon.
Markkinoilta jatkoin Goltzstrassea pitkin, koska olin kuullut sen olevan erityisen kiva pikkukatu. Ensimmäisenä vastaan tuli vegaaniystävällinen Berlin Burrito Company, jossa olikin pakko käydä haukkaamassa tulinen quesadilla. Mikä osoittautui juuri sopivaksi valinnaksi pikkunälkään.
Loppuosa kadusta vaikutti ihan sympaattiselta pienine putiikkeineen ja kuppiloineen. Mitään minua erityisesti kiinnostanutta sieltä en kuitenkaan löytänyt.
Loppuilta meni kynttilänvalossa fiilistellessä ja maistellessa markkinoilta ostettuja herkkuja.

Sunnuntaina lähdin uudelle kävelyreissulle, tällä kertaa Wittenbergplatzilta Zoologischer Gartenin ympäristöön. Liikkeellä vaikutti olevan paljon turisteja ja liikennevaloissa kuulinkin jopa parin suomalaisen puhuvan, hui! Aikani kierrettyäni saavuin intialaiseen kasvisravintola Satyamiin, jonka olin jo ennen reissuun lähtöä bongannut Happy Cow:sta. Asiakasmäärästä päätellen ravintola tuntui olevan varsin suosittu, ja ruoka oli hyvää. Pitää varmaan mennä toistekin.



Jee, täällä ollaan!

Ystävänpäivä - mikä ihana tekosyy!

Paikallisen burritomestan antimet

Sunnuntain tassutteluretken nähtävyyksiä:

Keisari Vilhelmin muistokirkko

Berliini taideyliopisto

Intialainen kasvisravintola Satyam:

Ravintola ulkopuolelta
Paistettua kookosriisiä cashewpähkinöillä, kookoschutneylla ja sambharilla


1 kommentti: