tiistai 10. helmikuuta 2015

Alkufiiliksiä

Lähipäivät ovat menneet uusia asioita ihmetellessä.
Onneksi tajusin ottaa lennon jo lauantaiaamulle, niin oli pari päivää aikaa levätä, kotiutua asuntoon ja käydä tutkimassa lähiympäristöä.

AirBNB:ltä löytämäni kämppä on ainakin osoittautunut huippuvalinnaksi: se on tosi kodikas ja sijaitsee viihtyisällä alueella. Eikä vuokraisäntäkään paljastunut potentiaaliseksi sarjamurhaajaksi, vaan rennoksi ja kohteliaaksi tyypiksi kuten sähköpostiviestien perusteella olinkin päätellyt.

Lisäksi lähiympäristö on täynnä värikkäitä pikkuputiikkeja, joiden valikoimasta saan helposti kaiken tarvitsemani.
Olin myös tarkoituksella varannut sunnuntaiksi aikaa pienelle vakoilureissulle Potsdamiin; olihan minun uteliaana urkittava mahdollisimman paljon tietoa tulevasta työssäoppimispaikastani ennen ensimmäistä työpäivää. Eikä työmatkan testaamisesta etukäteen haittaakaan ollut.

Ensimmäiset päivät ovat menneet hienosti, vaikka aluksi tietysti jännitti. Kaikki työkaverini ovat todella ystävällisiä ja avuliaita. Koska työyhteisössämme ei englannin osaaminen ole kovin vahvaa ja saksan opintoni ovat vasta alkuvaiheessa, olemme yhdessä alkaneet kääntää sanoja kaikille kolmelle kielelle ja keskustella kielten eroavaisuuksista. Yhtenä tavoitteenani onkin, muiden kannustuksella, oppia saksaa mahdollisimman paljon; samalla tulen vahvistaneeksi työkavereitteni englannin taitoja.

Puvuston johtajaa en ole vielä tavannut, koska hän on Berliinissä suurilla elokuvafestivaaleilla ja palaa työpaikalle vasta torstaina.

Ainoa hieman harmistusta aiheuttanut asia on ollut harjoittelijan kuukausilipun hommaamisessa olleet hankaluudet, mutta niidenkin selvittämiseen sain heti apua sekä työpaikalta että kontaktihenkilöiltä. Sillä seurauksella, että harjoittelija-alennuksen saaminen lopulta onnistui.

Kaikki on siis hyvin, ja innoissani odotankin tulevia työpäiviä!


Ohessa kuvamateriaalia vakoilureissulta:




1 kommentti: